Report

Tygři v generálce vysoce přehráli Spartu

Praha/Liberec - V rámci generálky na extraligu vyrazili Tygři na led pražské Sparty. Do zápasu vstoupili mnohem lépe a už v první třetině si vypracovali tříbrankový náskok. Ten ve zbylém průběhu utkání dokázali ještě navýšit a nakonec vyhráli jednoznačně 5:1. Dvěma góly se blýskl útočník Oscar Flynn, první minuty v libereckém dresu odchytal mladý gólman Michael Schnattinger.

Vstup do utkání vyšel lépe Tygrům. Už v 6. minutě totiž v přesilovce Kelly Klíma střílenou přihrávkou přesně našel Michala Birnera, jenž šikovně tečoval kotouč za záda bezmocného Jakuba Kováře. Vzápětí to navíc bylo už o dva góly. Jakub Rychlovský vybojoval puk za brankou a předložil ho Oscaru Flynnovi, který se z ideální pozice nemýlil. Spolupráce těchto dvou hráčů vyústila ještě před první sirénou v další zásah. Samostatný únik Rychlovského sice Kovář vyrazil, na následnou dorážku Oscara Flynna už ovšem nedosáhl.

Do druhé třetiny vstoupili o něco aktivněji domácí. Blízko snížení byl Američan Josh Kastner, svižnou střelou však pouze orazítkoval tyč. V 31. minutě tak na druhé straně znovu udeřili Liberečtí. Martin Faško-Rudáš si dobře podržel kotouč a chytře ho prostrčil na Jana Šíra, na jehož bekhendovou střelu Kovář nestačil. Po prostředním dějství tak Severočeši vedli už o čtyři góly.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky dostali Tygři k dispozici pětiminutovou přesilovku, kterou proměnili v další zásah. Michal Bulíř si v trochu nepřehledné situaci dokázal najít kotouč a z bezprostřední blízkosti ho poslal do sítě. Sparťané pak přece jen snížili, když přečíslení dva na jednoho využil po Řepíkově nahrávce Vladimír Sobotka. V závěru ještě Dávida Hrenáka v liberecké brance nahradil Michael Schnattinger, který si tak připsal první minuty v A týmu. Žádný kotouč už za svá záda nepustil, svěřenci trenéra Filipa Pešána tak zvítězili jednoznačně 5:1.

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner